نون قندی

سوغات قزوین قسمت اول

 قزوین یکی از شهرهای ایران است که زادگاه هنرمندان و افراد سرشناسی مانند دهخدا می‌باشد. بسیاری از افراد برای آشنایی با قدمت تاریخ ایران زمین به این شهر سفر می‌کنند و علاوه بر تماشای آثار باستانی قزوین سوغات این شهر را امتحان کرده و آن‌ها را برای دیگران نیز به همراه می‌برند.
سوغات قزوین مانند تاریخچه این شهر اصیل و منحصر به فرد هستند. به همین دلیل توریست‌های زیادی تنها برای این که بتوانند سوغات این شهر را با خود به همراه ببرند با تور قزوین همسفر می‌شوند. قزوین یکی از شهرهای نزدیک پایتخت است که مرکز استانی به همین نام می‌باشد. این شهر زیبا فراز و فرودهای بسیاری از سر گذرانده و در زمان حکومت پادشاهان صفوی پایتخت ایران بوده است. به همین دلیل قزوین بیش از این که شبیه به یک شهر مدرن و امروزی باشد ساختاری سنتی دارد و آثار تاریخی فراوانی در آن وجود دارد که توریست‌ها هنگام سفر به قزوین می‌توانند از آن‌ها بازدید به عمل بیاورند. در اینجا برخی از معروف‌ترین سوغات قزوین برای افرادی که سفری به سوی این شهر تاریخی در پیش رو دارند معرفی شده است. با ما همراه باشید و با این خوراکی‌ها بیشتر آشنا شوید.
شیرینی نان چایی یکی از معروف‌ترین سوغات قزوین
شیرینی نان چایی یکی از معروف‌ترین سوغات قزوین است که بیشتر در ایام نوروز اهالی این شهر آن را تهیه می‌کنند و برای پذیرایی از مهمانان بر سر سفره عید قرار می‌دهند. برای تهیه این شیرینی به آرد، کره، تخم مرغ، پودر قند، ماست، بکینگ پودر، هل، زعفران و کنجد نیاز دارید.
در اولین مرحله از پخت نان چایی باید کره و پودر قند را به اندازه‌ای به هم بزنید که خوب مخلوط شوند و ماده یکنواختی به دست بیاید. سپس تخم مرغ را به مواد شیرینی اضافه کرده و باز هم مواد اولیه را با هم ترکیب کنید. در مرحله بعد ماست و بکینگ پودر را با مواد ترکیب نمایید. سپس آرد را کم کم اضافه کرده و مواد را هم بزنید تا خمیر صاف و یکدست شود.
در این مرحله باید روی خمیر را بپوشانید و اجازه دهید به مدت یک ساعت در دمای محیط استراحت کند. سپس باید خمیر را با وردنه به قطر یک سانتیمتر باز کنید و آن را قالب بزنید. حال باید زعفران و زرده تخم مرغ را روی شیرین‌های برش خورده بمالید و روی آن‌ها را کنجد بپاشید. سپس باید نان چایی را درون فری که با دمای 170 درجه گرم شده است قرار دهید و به مدت نیم ساعت منتظر بمانید تا پخته شود.شیرینی نان چرخی قزوین
شیرینی نان چرخی از دیگر سوغات قزوین است که در دسته شیرینی‌های خشک قرار می‌گیرد. این شیرینی برخلاف نامش هیچ شباهتی به چرخ‌های گرد دوچرخه ندارد. بلکه به دلیل این که در مرحله طرز پخت این شیرینی قسمتی برای چرخ کردن وجود دارد نام این شیرینی محلی نان چرخی انتخاب شده است. مواد اولیه این شیرینی از آرد، آرد برنج، پودر قند، روغن جامد، تخم مرغ، ماست، وانیل، بکینگ پودر و پودر پسته تشکیل شده است.
برای پخت شیرینی چرخی باید ابتدا روغن جامد آب کرده و خنک شده را با پودر قند مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست شود. سپس تخم مرغ زرده شده را به مواد اضافه کرده و با روغن و پودر قند مخلوط کنید. در این مرحله از پخت شیرینی باید وانیل، بکینگ پودر و ماست را به مواد اضافه کنید و پس از مخلوط کردن مواد، آرد را به آن‌ها به آرامی بیفزایید. خمیر به دست آمده را به مدت نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.
سپس قالب مخصوص نان چرخی را به چرخ گوشت وصل کرده و خمیر را درون چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید. اندازه نان چرخی معمولاً 4 تا 5 سانتی‌متر است. پس از پاشیدن پودر پسته روی نان چرخی و تمام شدن مراحل تهیه شیرینی باید آن را درون فری که با دمای 170 درجه گرم شده به مدت نیم ساعت قرار دهید تا بپزد.

اگر علاقه‌مند هستید که دیگر سوغات قزوین را نیز بشناسید. به شما پیشنهاد می‌کنیم مقاله دوم را نیز مطالعه بفرمایید.