سوغات کرمانشاه قسمت دوم
کرمانشاه استانی است که در غرب کشور قرار دارد و به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژهای که دارد حوادث زیادی را از سر گذرانده است. توریستهای زیادی برای تماشای آثار باستانی منحصر به فرد و خرید سوغات کرمانشاه به این منطقه سفر میکنند. با ما همراه باشید و سوغات این استان را بیشتر بشناسید.
سوغات کرمانشاه حتی بیشتر از جاذبههای تاریخی و تفریحی این کشور در بین توریستها شهرت دارد. کرمانشاه استانی در غرب ایران است و یکی از مناطق مرزی کشور محسوب میشود. کرمانشاهیها مردمانی خونگرم و مهربان هستند و همیشه با آغوش باز از توریستها استقبال میکنند. به همین دلیل توریستهایی زیادی از شهرهای مختلف ایران برای تماشای آثار تاریخی این منطقه که بیشمار هستند عازم کرمانشاه میشوند. در ادامه برخی از سوغات کرمانشاه که از طعم بینظیری برخوردار هستند برای آشنایی بیشتر معرفی شدهاند.
نان برنجی کرمانشاه
نان برنجی یکی از اصیلترین سوغات کرمانشاه است که قدمت تهیه آن به حدود 150 سال پیش و زمانی که قاجار در ایران حکومت میکرده باز میگردد. اگر چه این شیرینی در شهرهای دیگر ایران نیز دیده میشود، اما طعم و عطری که نان برنجی کرمانشاهی دارد بسیار متفاوت و خاص است. برای تهیه این نان به آرد برنج، روغن کرمانشاهی یا روغن جامد ذوب شده، زعفران، گلاب، هل، تخم مرغ، پودر قند و تخم خرفه نیاز دارید.
در اولین مرحله از پخت این شیرینی باید روغن جامد یا روغن کرمانشاهی را با پودر قند مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا پودر قند به طور کامل در روغن حل شود. سپس تخم مرغ، زعفران، هل و گلاب را به مواد اضافه کرده و خوب هم میزنید تا مخلوط یکدست شود. در این مرحله باید آرد الک شده را به مواد اضافه کنید و به اندازهای که مواد ترکیب شوند خمیر را ورز دهید. سپس باید روی خمیر را بکشید و به مدت 6 تا 7 ساعت آن را استراحت دهید.
حال باید خمیر را به شکل دایرههای کوچکی در بیاورید و روی آنها برشهایی ایجاد کنید. سپس تخم خرفه را روی شیرینیها پاشیده و آنها را درون فری که با دمای 150 درجه گرم شده قرار دهید. پس از 20 دقیقه نان برنجی آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
نان خرمایی یکی از لذیذترین سوغات کرمانشاه
در بین سوغات کرمانشاه و خوراکیهای منحصر به فرد این منطقه نام نان خرمایی نیز به چشم میخورد. نان خانقی نام محلی این شیرینی است و در کرمانشاه نان خرمایی را با این نام میشناسند. برای تهیه این نان خوشمزه به روغن، آرد سفید، بکینگ پودر، دارچین، زعفران آب شده، پسته و گرد و بادام پودر شده و خرمای بدون هسته نیاز دارید.
برای تهیه این شیرینی باید ابتدا خرماها را له کنید. سپس باید زعفران، کره آب شده، ماست و بکینگ پودر را با هم مخلوط نمایید. در این مرحله باید آرد را به مواد اضافه کنید و خوب مواد را مخلوط کنید تا خمیر یکدستی به دست بیاید. سپس روی خمیر را کشیده و آن را به مدت 2 ساعت در محیطی که دمای متعادل دارد استراحت دهید. بعد از این که خمیر آماده شد از آن به اندازه یک گردو جدا کنید و داخل آن را با مغزهای پودر شده و خرمای له شده پر کنید. سپس شیرینیها را به مدت 25 دقیقه درون فری که با دمای 170 درجه گرم شده قرار دهید تا پخته و آماده مصرف شوند. این شیرینی را میتوانید هنگام سفر به کرمانشاه از شیرینی فروشیهای سطح شهر تهیه کنید.
اگر علاقهمند هستید با دیگر سوغات کرمانشاه نیز آشنا شوید، به شما توصیه میکنیم مقاله دوم را نیز مطالعه نمایید.