سوغات سنندج
سفر به مناطقی با آب و هوای خنک و کوهستانی همیشه لذت بخش است. سنندج مرکز استان کردستان نیز به واسطه آب و هوای کوهستانی و طبیعت بکر و بینظیرش، میزبان توریستهای زیادی است. سوغات سنندج مختص این خطه از خاک ایران زمین هستند و افرادی که با تور سنندج همراه میشوند، این خوراکیها را تهیه کرده و همراه میبرند.
مردمان این خطه از ایران زمین به زبان کردی سخن میگویند و گویش مخصوص به خود را دارند. سنندجیها در مهمان نوازی شهره عام و خاص هستند و سفر به سنندج برای گردشگران همیشه لذت بخش خواهد بود. برای آشنایی بیشتر با سوغات سنندج با ما همراه باشید.
شیرینی کنجدی معروفترین سوغات سنندج
مردمان سنندج برای تهیه سوغات سنندج از مواد طبیعی استفاده میکنند و همین امر سبب شده که توریستها علاقه زیادی به سوغاتیهای این شهر داشته باشند. شیرینی کنجدی که از ترکیب کنجد و گزانگبین به دست میآید و شبیه سوهان کنجدی است، معروفترین سوغات این خطه است. این شیرینی برخی مواقع با کنجد و شکر نیز تهیه میشود.
برای تهیه شیرینی کنجدی سنندج باید ابتدا مقداری کنجد سفید را بو دهید. سپس کنجد را با گزانگبین ترکیب کرده و پس از این که ماده به غلظت رسید، آن را درون یک سینی پهن کنید. شیرینی را مدتی درون یخچال قرار دهید تا خنک شود و سپس برش زده و به تنهایی یا به همراه چای نوش جان کنید.
این شیرینی خوشمزه بسیار مقوی و درمان بخش است و افرادی که با تور سنندج همسفر میشوند، حتماً این سوغاتی را به همراه میبرند.
بادام سوخته سنندج
بادام به تنهایی یک آجیل خوشمزه و مقوی است که در ایام مختلف سال مانند ایام نوروز آن را میتوانید درون ظرف آجیل مشاهده کنید. در بین سوغات سنندج نام بادام سوخته نیز به چشم میخورد.
برای تهیه این سوغاتی بادام را نمیسوزانند، بلکه شکر را با آب ترکیب کرده و حرارت میدهند تا به غلظت برسد، سپس آن را روی بادامهایی که بو داده شده و گرم هستند میریزند. در این مرحله بادامها را از هم جدا میکنند و به همراه چای برای پذیرایی از مهمانان سرو میکنند.
بادام سوخته بسیار خوش طعم است، به شما توصیه میکنیم حتماً هنگام سفر به کردستان طعم این سوغاتی را امتحان کنید.
آدامس طبیعی (سقز) سنندج
در میان انواع آدامسهای صنعتی که طعمی مصنوعی دارند، نام آدامسی دیده میشود که کاملاً طبیعی است و به نام سقز شناخته میشود.
سقز از درخت بنه در مناطق کوهستانی به دست میآید و بسیار خوش طعم است. این آدامس طبیعی خواص درمانی بسیاری مانند بهبود عملکرد دستگاه گوارش دارد؛ بنابراین اگر به دنبال این هستید که از بین سوغات سنندج یک گزینه خاص را برای دوستان خود انتخاب کنید، سقز یکی از بهترین موارد خواهد بود.
نان کلانه
یکی دیگر از سوغات سنندج که طعمی بسیار لذیذ دارد، نان کلانه است. برای تهیه این نان به آرد، آب، روغن محلی، پیچک یا پیازچه خرد شده، نمک و مایه خمیر نیاز دارید. در اولین مرحله از تهیه نام کلانه باید آرد را چند بار الک کرده و با خمیر مایه آماده شده ترکیب کنید. سپس باید خمیر را خوب ورز دهید تا دیگر به دست نچسبد. در این مرحله باید روی خمیر را بپوشانید و به آن سه ساعت زمان دهید تا آماده شود.
حال باید یک تکه از خمیر را برداشته و به صورت نازک پهن کنید و روی آن را پیچک یا پیازچه خرد شده بریزید. سپس دو طرف خمیر را به هم بچسبانید و روی ماهی تابهای که گرم شده قرار دهید. پس از چند دقیقه باید کلانه را برگردانید تا سمت دیگر آن نیز بپزد. سپس روی نان کلانه را روغن محلی بمالید و آن را به همراه دوغ امتحان کنید.