سوغات مازندارن قسمت دوم
سوغات مازندران برای افرادی که به این خطه زیبا سفر میکنند، حکم یک گنج گران بها را دارند. با خرید سوغاتیهای این منطقه و همراه بردن آنها میتوانید دیگر اعضای خانواده را نیز در سفر هیجان انگیزی که تجربه کردهاید شریک کنید. در مقاله اول برخی از سوغات این استان معرفی شدند. در این مقاله دیگر سوغات مازندران برای افرادی که با تور مازندران همسفر هستند و سفر به مازندران را در برنامههای خود دارند معرفی شده است.
آغوزنون یکی از خاصترین سوغات مازندران
آغوزنون یکی از خاصترین و مشهورترین سوغات مازندران است که طعمی بهشتی و عطری فراموش نشدنی دارد. افرادی که به مازندران سفر میکنند، حتماً نام این سوغاتی را در میان خوراکیهای مخصوص این منطقه مشاهده خواهند کرد. اهالی مازندران یا مازنیها، آغوزنون را برای شب یلدا آماده میکنند و این شیرینی خوشمزه در تمام خانههای این منطقه در این شب طولانی دیده میشود.
برای تهیه آغوزنون که به اغوزکنا نیز معروف است از آرد برنج، آرد سفید، تخم مرغ، گردو پودر شده، روغن جامد، آب، شکر، بکینگ پودر، هل و زعفران استفاده میشود.
برای پخت این شیرینی محلی باید ابتدا آرد برنج را درون یک ظرف لعابی تفت دهید تا مقداری پخته شود. تا زمانی که آرد سرد میشود باید شکر و آب را مخلوط کرده و خوب هم بزنید. حال باید آرد برنج، آرد سفید، تخم مرغ، گردو پودر شده، روغن جامد، آب، شکر، بکینگ پودر، هل و زعفران را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا یک خمیر یکدست حاصل شود. سپس باید روی خمیر را پوشانده و آن را درون یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
پس از 12 ساعت میتوانید خمیر را از یخچال خارج کنید. سپس از خمیر به اندازه یک گردو جدا کرده و درون سینی چرب شده قرار دهید. در این مرحله باید سینی را درون فری که با دمای 150 درجه گرم شده است قرار دهید و نیم ساعت صبر کنید تا شیرینیها بپزند. پس از آن آغوزنون آماده است و آن را میتوانید به عنوان یک میان وعده خوشمزه و مقوی استفاده کنید.
آب دندون مازندرانی
یکی دیگر از سوغات مازندران شیرینی نرم و خوشمزه آب دندون است. این شیرینی بیشتر در شهر آمل و برای عید نوروز یا مراسمهای خاص مانند عروسی پخته میشود.
برای تهیه آب دندون مازندرانی به کره یا روغن جامد، تخم مرغ، بکینگ پودر، پودر قند، هل، وانیل و آرد برنج نرم نیاز دارید. در اولین مرحله از پخت این شیرینی خوشمزه باید کره یا روغن را هم زده و با پودر قند و تخم مرغ ترکیب کنید. سپس بکینگ پودر، هل و وانیل را به مواد اضافه کرده و مجدداً آنها را هم بزنید.
در این مرحله از پخت شیرینی باید آرد برنج را کم کم به مواد اضافه کنید. سپس تمام مواد را مخلوط کنید تا خمیر لطیف و یکدستی که به دست نمیچسبد حاصل شود. مرحله ورز دادن آب دندون بیشتر از شیرینیهای دیگر است و برای ترد شدن شیرینی باید خمیر آن را حدود یک ساعت ورز دهید.
سپس از خمیر را به اندازه گردویهای کوچک جدا کرده و پس از شکل دادن درون سینی بچینید و درون فری که با دمای 150 درجه گرم شده است قرار دهید.
از دیگر سوغات مازندران که هنگام سفر به این شهر میتوانید آنها را خریداری کرده و همراه ببرید میتوان به کلوچه و کوکی، پشت زیک، رشته به رشته، قماق، برنجک، کماج مازندرانی، نان ییلاقی آمل، نان قتلمه، اسبه حلوا، عسل کوهی، ماهی، چای، برنج و سبزیجات محلی اشاره کرد.