سوغات یاسوج
سوغات یاسوج مانند طبیعت زیبایی این منطقه از سوی توریستها مورد توجه قرار میگیرد. یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویر احمد و بهشت گردشگرانی است که به طبیعت بکر و دست نخورده علاقهمند هستند. در یاسوج میتوانید آبشارهای طبیعی را ببینید که از دل کوه راه خود را پیدا کردهاند و منظرهای چشم نواز را به نمایش گذاشته است. این شهر کوهستانی مردمانی اصیل، با فرهنگ و مهمان نواز دارد و افرادی که با تور یاسوج همسفر شدهاند، هرگز سفر به این شهر رویایی و هیجان انگیز را فراموش نخواهند کرد.
عسل طبیعی یکی از سوغات معروف یاسوج
یاسوج منطقهای کوهستانی است و طبیعتی بکر و دست نخورده دارد. با وجود این که گیاهان دارویی زیادی روی رشته کوههای واقع در این منطقه رشد میکنند، به همین دلیل عسل طبیعی در این خطه از ایران زمین نیز یافت میشود. عسل یکی از خوراکیهای مقوی است و عسلی که از گیاهان دارویی کوهستانی به دست آمده باشد، یک درمانگر برای دردهای مختلف میباشد. برای خرید سوغات یاسوج میتوانید عسل طبیعی این منطقه را مد نظر داشته باشید.
گیاهان دارویی یاسوج
هر جایی که اثری از کوه و کوهستان باشد، بیشک گیاهان دارویی فراوانی را در آن منطقه میتوان مشاهده کرد. در بین سوغات یاسوج به عنوان یک شهر کوهستانی نام گیاهان دارویی نیز به چشم میخورد. گل بومادران، بنشن، پونه کوهی و بابونه از جمله گیاهان دارویی هستند که میتوانید هنگام سفر به یاسوج آنها را خریداری کرده و با خود به همراه ببرید.
گردو یاسوج
از دیگر سوغات یاسوج میتوان به گردوی این منطقه اشاره کرد. گردو یاسوج بسیار مرغوب است و طعمی عالی دارد. اگر میخواهید یک سوغاتی طبیعی خوشمزه و خاص به همراه ببرید، گردوی این منطقه بهترین گزینه برای شما خواهد بود.
نان بلوط
در یاسوج درخت بلوط به وفور یافت میشود. به همین دلیل در بین سوغات یاسوج نام نان بلوط به چشم میخورد. برای تهیه نان بلوط باید ابتدا پوست بلوط را با استفاده از چاقو مخصوص جدا کنید. سپس باید بلوطها را پخته و آنها را در آفتاب خشک کنید. در این مرحله باید بلوط پودر شده و تلخی آن گرفته شود. سپس باید بلوط را خمیر کرده و نان بلوط را بپزید. نان بلوط برای درمان بیماریهای گوارشی مانند معده درد و اسهال بسیار مفید است.
نان توک
از دیگر سوغات یاسوج میتوان به نان توک که یکی از معروفترین نانهای محلی این منطقه است اشاره کرد. اهالی یاسوج برای تهیه این نان، ابتدا آرد گندم و جو را ترکیب کرده و مایه خمیر را به آن میافزایند. سپس آب را به مواد اضافه کرده و خمیر را تهیه میکنند.
پس از آماده شدن خمیر، نان را با یک چوب بلند درون سینی پهن میکنند و با کمک همان چوب، نان را برداشته و روی تابه داغ یا ساج که روی حرارت قرار دارد میگذارند. پس از این که یک طرف نان توک پخت، آن را با استفاده از چوب بلند برداشته و سمت دیگر نان را روی حرارت قرار میدهند تا بپزد.
با سفر به یاسوج میتوانید سوغات خاص این منطقه را برای دوستان و آشنایان خود ببرید و در کنار خرید سوغاتیهای یاسوج به تماشای زیباییهای بکر و هیجان انگیز این منطقه بپردازید.